Kezdőlap » Trópusi növények » Callisia warsewicziana cserepes


        

Callisia warsewicziana cserepes

 

Raktáron: 3 db
Ár:
12 000 Ft (Nem vagyunk ÁFA-fizetők)

Vásárolni kívánt mennyiség:
  db  

Callisia warsewicziana, más néven ezüst kosár, egy trópusi és szubtrópusi területeken őshonos, dísznövényként termesztett növény. A Callisia nemzetségbe tartozó növényfaj, amely a Commelinaceae családba tartozik. Az ezüst kosár elnevezése a levelek alján és oldalán található ezüstös, szőrös bevonatról származik, amely megadja a növény jellegzetes megjelenését.

Ez a növény általában kis méretű, tömzsi növény, amely föld alatti szárából hosszú, lombos hajtásokat ereszt. A levélzet sűrű, a levelek hosszúkásak és húsosak, a fonákukon pedig ezüstös vagy ezüstszürke szőrzettel borítottak. A virágok aprók és jellegtelenek lehetnek, gyakran zöldes vagy fehéres árnyalatúak.

A Callisia warsewicziana általában könnyen nevelhető növény, amely előnyben részesíti a részleges árnyékot vagy az indirekt fényt. Jól reagál a rendszeres öntözésre és a magas páratartalomra, ami azt jelenti, hogy ideális választás lehet beltéri dísznövényként. Számos kertészet és növényáruház kínálja ezt a növényt, mivel széles körben elterjedt és kedvelt a növénykedvelők körében.

ODI3ZD