Kezdőlap » Trópusi növények » Colocasia esculenta 'Mojito' cserepes


    

Colocasia esculenta 'Mojito' cserepes

 

Raktáron: 5 db
Ár:
7 000 Ft (Nem vagyunk ÁFA-fizetők)

Vásárolni kívánt mennyiség:
  db  

Colocasia esculenta 'Mojito' cserepes ritkaság. Teljesen begyökeresedett erős növények.

A Colocasia esculenta 'Mojito' egy különleges változata az ismert tarónövénynek, amelyet gyakran neveznek elefántfülnek is, a leveleinek mérete és alakja miatt. Ez a növény különösen látványos a leveleinek egyedi mintázata miatt, amely világoszöld alapon sötétzöld és majdnem fekete foltokat mutat.

Jellemzői:

 • Levél: Nagy, szív alakú levelei vannak, amelyek elérhetik a 30-60 cm hosszúságot. A levelek mintázata miatt a 'Mojito' fajtát nagyon keresetté vált dísznövényként.
 • Méret: A növény akár 1,2-1,5 méter magasra is megnőhet, és hasonló szélességet is elérhet, ha megfelelő körülmények között nevelik.
 • Szín: A levelek alapja világoszöld, sötétzöld és fekete foltokkal, amelyek különleges megjelenést kölcsönöznek a növénynek.
 • Virágzás: Bár virágzik, a virágai nem olyan feltűnőek, mint a levelei. A virágok aprók, krémfehér színűek, és gyakran a levelek közé rejtve maradnak.

Gondozása:

 • Fényigény: Félárnyékban érzi magát a legjobban, de elviseli a teljes napfényt is, ha elegendő vizet kap.
 • Vízigény: Magas vízigényű növény, rendszeres öntözést igényel. A talaj legyen mindig nedves, de ne álljon vízben, mert az gyökérrothadáshoz vezethet.
 • Talaj: Jó vízelvezetésű, humuszban gazdag talaj ideális számára.
 • Hőmérséklet: Trópusi eredetű növényként a melegebb hőmérsékletet kedveli, és nem tűri a fagyot. Télen szobahőmérsékleten kell tartani, ha beltérben neveljük.

Szaporítás:

A Colocasia esculenta 'Mojito' szaporítása rizómák vagy gumók osztásával történik. Ezeket tavasszal, az új növekedés megindulása előtt érdemes elvégezni.

Felhasználása:

Dísznövényként kedvelt a kertekben, tavak partján, vagy nagyobb cserepekben teraszokon és beltérben is jól mutat. Látványos megjelenése miatt gyakran választják fókusznövénynek.

A Colocasia esculenta 'Mojito' különleges megjelenésével minden kert vagy otthon kiemelkedő dísze lehet.

NjczNTY2